Har jeg egentlig brug for apps?

Som jeg også har berettet om tidligere, har jeg i en lang periode haft en meget høj frekvens af telefonskift. Men de sidste to år har min Iphone 3Gs og jeg været uadskillelige. Og på trods af den rivende udvikling, har jeg indtil nu ikke haft det store behov for at skifte den ud.

Men nu kan jeg alligevel mærke, at den lakker mod enden. Så inden for et par måneder skal der nye smartphoneboller på suppen. Men hvad skal det være?

Hvad kan en Iphone 5 monstro?

Det oplagte valg ville jo være at hoppe videre til en Iphone 5 (Eller 4S eller hvad den nu kommer til at hedde). Men faktisk er det en anden model, der for alvor har fanget min interesse. Nemlig Nokias N9 med det nye Meego styresystem. Jeg har nemlig længe gået og håbet på, at Nokia kunne komme tilbage i smartphonekampen. Dem har jeg haft så mange dejlige stunder med tidligere…

For og imod
Nu kender vi jo ikke designet og funktionerne på Apples næste Iphone, men jeg kan mærke at jeg har lyst til at prøve noget nyt. Og N9 er i mine øjne noget af det mest spændende design både hardware- og softwaremæssigt, som vi har set meget længe. Og jeg tror ikke, at de to telefoner vil adskille sig markant featuremæssigt. Dertil kommer, at iOS 5 jo allerede er præsenteret, og jeg ser ikke noget afgørende anderledes eller nyskabende i det nye iOS, som vil differentiere det markant fra Meego.

Så når jeg stiller mulighederne op mod hinanden, er der faktisk kun en afgørende forskel, der taler for at blive på Apple-skibet. Og det er adgangen til de ufattelig mange apps. For selvom Nokia formentlig poster nogen penge efter nogen app-udviklere, så vil udvalget til Nokia N9 nærmest være ikke eksisterende i forhold til Apples app store.

Den er ihvertfald flot!!

Men hvad skal vi med apps?
Det er klart, at der er en række kerneapps, som man ikke vil undvære: Facebook, Twitter og Foursquare klient, youtube player, vejrudsigt, mail, kalender og den slags. Men det ved producenterne jo godt, og derfor er de mest benyttede apps også standard – og derfor med på Nokia N9 når den bliver pakket ud.

Når jeg ser tilbage på mine to år med Iphone, har der været installeret absurd mange apps på telefonen. Men det er meget, meget få, der rent faktisk er blevet brugt særlig meget. Jo, jeg bruger da nogen – f.eks. Yousees TV-app, IMDB, DR Radio, Instagram, Engadget, Runkeeper, DSB billet og Google+. Jeg tror langt hen af vejen, at mine behov kan dækkes af enten lignende apps på Nokia Market (f.eks. en generel webradio app, endomondo istedet for Runkeeper etc.) eller med links til mobile websites.

Men spørgsmålet er nok i højere grad, om jeg med en Nokia N9 vil savne muligheden for at installere nye ukendte apps og prøve nye muligheder med min telefon. For det er nok Meego’s største begrænsning. Men lige præcis det synes jeg i bund og grund ikke, at jeg har fået så meget ud af med Iphonen.

Jeg er stadig i tvivl, men hælder mest til at smide det kendte og trygge ud af vinduet og hoppe på Nokias nye bud på den ypperste smartphone.

Og så kan man jo håbe, at Nokia formår at få udviklerne til at lave nogen fede apps. Eller at der endda bliver mulighed for at installere Android apps. Skal, skal ikke…

Her kan du se, hvordan Nokia N9 formentlig vil fungere:

httpv://www.youtube.com/watch?v=8aGH2xZbN_Y

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!