Forbyd dobbeltmandater!!

Jeg så forleden den lokale borgmester i Glostrup fortælle om, at han stiller op til folketinget for Venstre. Hvis han bliver valgt, vil han altså skulle passe to fuldtidsjobs: ét som borgmester i Glostrup og ét som folketingsmedlem. Det har vi tidligere set mere markante eksempler på med f.eks. Peter Prixtofte mens han var borgmester i Farum og Lars Løkke, da han var amtsborgmester i Frederiksborg Amt.

Vil du give ham et dobbeltmandat?

Og jeg ved ikke om der er en begrænset grad af stordrift, men jeg tror simpelthen ikke på, at det kan lade sig gøre at lægge sin fulde energi i to så betydningsfulde stillinger, uden at det vil svække effektiviteten. Hvis han ikke bruger mindre tid som borgmester, vil han utvivlsomt bruge for lidt tid på hvervet som folketingsmand.

Og hans to lønninger bliver jo formentlig ikke korrigeret ift. hvor stor en arbejdsindsats han lægger for dagen.

Derfor ser jeg det her som en udnyttelse af samfundets ressourcer næsten på linje med socialt bedrageri. Han bruger sin profil og kendthedsfaktor som borgmester til at skabe opmærksomhed om sit kandidatur som folketingsmedlem. Dermed kan han (hvis han bliver valgt) freeride sig igennem 3-4 år med to høje lønninger. Og det kan da godt være, han arbejder mere end end gennemsnitlig social og sundhedsassistent, men jeg tvivler meget på, at han gennemsnitligt kommer til at læge de 2*37 timer om ugen, som vi betaler ham for!!

Men John udnytter jo sådan set bare de gældende regler. Og derfor skal de laves om!

Er der egentlig politiske partier, der er imod dette?

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!