Anmeldelse – Audioengine A2 desktop højtalere

Jeg har i mange år haft et sæt tilfældige skrivebordshøjtalere med subwoofer, som jeg har købt i en eller anden netbutik for 3-400 kr. De har tjent mig udmærket, men er på de seneste begyndt at døje med løse forbindelser.

Sådan ser kassen ud

Jeg begyndte derfor at overveje, om jeg skulle prøve at købe noget ordentligt for en gang skyld. Og på twitter blev jeg opmærksom på Audioengine A2, som bl.a. Anders Høgh Nissen fra P1’s Harddisken havde kastet sig ud i med glæde.

Efter længere overvejelser og research er de nu blevet købt og sat til PC’en.

Lyden kobles til med phono eller jackstik, lyden løber fra venstre til højre i et godt gammeldags højtalerkabel og der er volumenkontrol på bagsiden af den venstre højtalere. Og at der ikke er volumenkontrol foran, er måske den eneste anke jeg har på det her sæt.

Leveret i lækre poser...

Og jeg må indrømme, at jeg ikke ved meget om højtalere, men hold da op en forskel. Jeg prøvede at lytte specifikt til nogen bestemte numre (som MP3 i 192-256 kbps) på mine gamle højtalere inden jeg skiftede og lyttede til dem som de første med de nye.

Det var både noget meget rocket (Spin the black circle med Pearl Jam), denmere melodiøse rock (To the lighthouse med Moi Caprice, Impossible Germany med Wilco) og det helt afdæmpede (Exit music med Radiohead). I alle tilfældende var det en helt anden afbalanceret lyd der mødte mig end jeg var vandt til. Der var helt nye detaljer, der stod tydeligt frem. Og bassen er god og tung i en grad, man slet ikke forventer af så små højtalere. Og også når man hiver noget god kvalitetspop som f.eks. Robyn frem ydes der høj, høj lydkvalitet.

På plads på skrivebordet

Særligt godt lyder det på liveoptagelser i høj kvalitet, som f.eks. en FLAC-udgave af Pearl Jams Berlinkonert i 2006, hvor jeg selv var til stede.

Og i betragtning af deres størrelse, kan de spille overraskende højt før de brokker sig. De er nok for skrøbelige til en stue, men i et kontor eller mindre værelse klarer de sig ihvertfald formidabelt.

Mens jeg skriver dette sidder jeg og lytter til The Smiths og nyder bare den fantastiske lyd, som jeg ikke vidste jeg savnede. Og de 1500 kr. jeg har brugt på dem er allerede lykkelig glemt.

Så hvis du kun skal købe ét sæt højtalere til 1500 kr. i år, så skal det vist være dem her!!

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!