Anmeldelse – MSI Wind miniPC

Anmeldelser er der ikke så mange af på denne side, men da hjertet brænder for elektronik, ville det være synd at snyde alle jer andre for min begejstring ved nye gadgets når jeg en gang imellem får råd. Den PC jeg anmelder her afløser den Asus EEE PC som jeg har haft i to-tre måneder, men som ikke helt levede op til forventningerne.

Disse ord er nemlig tastet på min helt nye minibærbare PC – MSI Wind. Det er den første mininotebook på det danske marked, og jeg var vist heldig at få fat i et af de første eksemplarer.

 

Min maskine er den hvide udgave, og designet er rigtig lækkert. Den har en flot finish med pæne afrundede kanter og virker robust og velbygget.

 

Det første der springer i øjnene når man åbner PC’en er, at skærmen er på 10 tommer. Det medfører at maskinen er en smule større end f.eks. Asus EEE PC (hvor jeg som sagt tidligere har forsøgt mig kortvarigt med 701-modellen), men maskinen er bestemt stadig både lille og let. Skærmen er på 1024*600 og står utrolig flot og skarpt, og den er stor nok til, at internetbrowsing foregår helt uden problemer.

Tastaturet er heldigvis tæt på at være et fullsize tastatur, hvilket minimerer antallet af tastefejl. Et problem der ikke er til at komme uden om på Asus’ minimaskiner. Nogen vil måske mene, at touchpadden er for lille, men mine små fingre har ikke haft nogen problemer der.

I modsætning til Asus EEE er der en ”gammeldags” 2,5’ harddisk på 80 GB i maskinen. Dette giver dejligt meget lagerplads, men gør maskinen en smule mere sårbar end, hvis der havde været et SSD-drev i. Men jeg planlægger nu ikke at smide rundt med den lige foreløbig. Hastighedsmæssigt synes jeg ikke man mærker den store forskel.

Batteritiden kan presses op på ca. tre timer, hvilket er tilfredstillende med et tre-cellet batteri (der senere på året kan udskiftes med et seks-cellet, så den bare kan blive ved og ved….)

MSI Wind kommer med Windows XP, der i kombinationen med Intels Atom-processor kører fortrinligt. Opstarten sker på ca. 35 sekunder, og langt de fleste dagligdagsopgaver løser den i et fint tempo. Og så er det bare nemmere end med Linux!

Jeg ved godt, at det ikke er en Macbook Air, men den koster langt mindre (set til 3299,-), og den ser altså næsten lige så godt ud på cafebordet. Den medfølgende hvide taske matcher designet på Wind’en til fulde, så maskinen ser også lækker ud når man hiver den op af tasken (og så blegner Asus EEE’s sleeve i øvrigt ved siden af).

Så hvis du kun skal have én minibærbar i år, så skal du bestemt have MSI Wind. I hvert fald frem for Asus EEE 900, der kommer på markedet til august.

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!