Jeg vil gerne betale for rygekabinerne

Debatten om først Mette Gjerskovs og nu tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens rygekabiner i minsterkontorerne går jo helt bananas i dag. I første omgang valgte Mette Gjerskov at betale sin kabine selv. Og da prisen på rygekabinen i statsministeriet i dag kom frem, endte Lars Løkke med at ville betale udgifterne til den. Hvor herre bevares!!

For min påstand er nemlig, at de to rygekabiner er en rigtig god forretning for skatteyderne!!

156.000 kr - ja tak!

Ministres tid er en meget knap ressource. De render rundt til det ene møde efter det andet dagen lang, og de taler med deres embedsmænd, ministerkolleger, partifæller og hvad ved jeg. Hvis Mette Gjerskov og Lars Løkke skulle gå ned på gaden og ryge, ville de sikkert ende med at bruge 30-40 minutter om dagen på rygepauser. Med de indbyggede rygekabiner kan spildtiden minimeres, og de kan arbejde imens. Om det så er gennemlæsning af papirer, strategisnak med departementschefen eller hvad ved jeg.

Pointen er her, at ministrenes tid er skatteydernes. Derfor betaler vi store ministerbiler, der kan give dem komfortable rammer der øger deres effektivitet. Det samme som store virksomheder formentlig gør for deres topdirektører. Og jeg vil vædde med, at der også står et par rygekabiner på direktionskontorerne rundt omkring. Netop fordi virksomhederne vurderer, at deres chefers arbejdstid er tilstrækkelig værdifuld, og at arbejdet bliver udnyttet mere effektivt med en rygekabine.

Så derfor skal vi droppe al den polemik om, hvor meget rygekabinerne koster. De er pengene værd!

Og istedet for at diskutere væsentlige ting, taler vi nu i dagevis om priser på rygekabiner og fordeling af udgifterne. Måske var vores og deres tid bedre brugt på at diskutere bæredygtig energi, folkeskole eller finanskrise. Det burde medierne måske overveje, inden de kaster sig ud i ligegyldige historier, der mere eller mindre lægger folkestyret ned…

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!