Skulle det være en tablet – der ikke er en Ipad?

Ipad’en har etableret sig som en mastodont på tabletmarkedet, og nu venter vi så på den 3. udgave af Apples tablet. Men Android er også ved at være godt med – senest med den meget anmelderroste Asus Eee pad Transformer, hvor man fikst lige kan koble et tastatur til.

Men spørgsmålet er, om man behøver at kaste 3-4000 kr efter de her high end tablets, for at få en god tabletoplevelse? Meget tyder på, at hardwaren efterhånden er blevet så standardiseret, at tablets kan laves til priser helt nede omkring 1000 kr. Og kombineret med Androids seneste styresystem Ice Cream Sandwich, kan det betyde, at de små billige Android tablets bliver mere attraktive.

Men jeg ved ikke, om det kun er mig der fristes af en lille tablet med 7-tommer skærm og en mulighed for at få testet, hvordan den seneste udgave af Android gør sig i lommeformat?

Kunne en Novo 7 friste?

Hvad skal det så være for en?
For nylig offentliggjorde det kinesiske firma Ainol for eksempel, at de ville sende den første Ice Cream Sandwich tablet til 100$ på gaden i form af den lille Novo 7. Den kan fås i forskellige udgaver fra 800-1200 kr inkl. told og gebyrer. Og import af den skulle efter sigende gå helt smertefrit. Den ser rigtig lækker ud til prisen!

Læs om en dansk brugers oplevelser med Novo 7 her.

Ja, Dansk er den nok alligevel ikke...

En dansk tablet – eller hvad?
I går kom det så frem, at det danske enmandsfirma Jecopix lancerer den danskle tablet TabOne, der markedsføres som et alternativ til Amazons Kindle-tablet. Specifikationerne ligner meget Novo 7, og 7-tommer udgaven koster en flad 1000 kr-seddel. Det lader dog ikke til, at der er meget dansk over den, da den formentlig er importeret fra Kina. Det er formentlig en brandet udgave af en kinamaskine. Den ligner ihvertfald meget denne her.

Og så alle de andre…
Man faktisk er der virkelig mange muligheder for at få testet de små tablets. Et væld af (kinesiske) producenter spytter de små maskiner afsted, og selvom de ikke har Apples brugervenlighed og app-udvalg, så er mange af dem fuldblods Android maskiner i lommeformat, og til en pris på omkring 1000 kr, synes jeg markedet virker attraktivt, selvom man skal være indstillet på kedeligt design og billigt plastic – men sådan er det jo bare. Og hvis man ser sig godt for og læser lidt reviews på nettet, så tror bestemt at man kan finde nogen rigtig gode køb, der giver gode muligheder for en billig tabletoplevelse.

Et oplagt sted at indkøbe kunne være www.pandawill.com der sender fragtfrit til hele verden. Og hvis man medregner told, moms og gebyr er priserne stadig fornuftige. Prisen inkl. told, gebyrer etc. kan findes ved at bruge http://www.toldpriser.dk/toldberegner. Og så er det jo bare at sætte jagten i gang…

Og så kan den jo videregives til ungerne, hvis man bliver træt af den. Eller den kan bruges som fjernbetjening til SONOS eller squeezeboksen. Eller som jukebox eller medieafspiller eller hvad ved jeg….

Så tjek dem ud, hvis du lige skal prøve det der Android. Og husk så at tjekke prisen inkl. told, gebyrer etc. ved at bruge http://www.toldpriser.dk/toldberegner

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!