Hvad blev der egentlig af Pisang Ambon?

I kan godt huske det ikke? Da man som ung teenager havde sine først erfaringer med alkohol… En tid med eksperimenter, hvor det hele skulle smages, og man skulle finde frem til det, man bedst kunne holde ud at hælde i sig.

Det ser da lækkert ud. Eller....

En drik som mange eksperimenterede med, da jeg var ung, var Pisang Ambon. Den flotte grønne væske baseret på banan og andet frugt og grønt fra Indonesien. Og den flotte farve, kan have været medvirkende til den stærke appel til helt unge teenagere.

Men så slår det mig forleden, at jeg faktisk aldrig har set et voksent menneske drikke Pisang Ambon. Har vi her fat i et produkt, der har baseret hele sin indtjening på usikre bebumsede unge menneskers jagt på den første rus? For mit bud er, at når de først har erkendt, hvor vammelt det smager, så finder de hurtigt andre alternativer. Personligt slog det aldrig an. Jeg var mere til Vermuth…

Men er der rent faktisk voksne mennesker derude, som drikker Pisang Ambon?

Er den god ren med is efter en hård arbejdsdag?
Er den en uundværlig ingrediens i en fantastisk coctail man drikker inden man tager i byen med veninderne?
Eller bliver der bare drukket meget af den på bodegaerne rundt omkring?

I må gerne gøre mig klogere. Og jeg håber da nogen derude kan stikke mig en opskrift på en killer drink med Pisang Ambon som primær ingrediens. Indtil da vil jeg nok holde mig til fadøl…

Skål!

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!