Tillykke med fødselsdagen #Twitquizdk

I denne uge fejrede internetquizen Twitquizdk sin et års fødselsdag med en særlig udgave af quizen. Og som stor entusiast omkring opsamling af ubrugelig viden har det været en fornøjelse at følge og deltage i Twitquiz igennem det seneste år.

Jeg har altid været glad for paratviden, og for lidt under et års tid siden blev jeg præsenteret for Twitquzdk, som gav mig mulighed for dagligt at battle en masse mennesker jeg ikke kendte på internettet. Jeg var solgt med det samme!

Så jeg fulgte trofast med, og har kæmpet mig op som en af de faste udfordrere i uge- og månedsquizerne. Og så koster det mig ikke mere end et par minutters aktivitet om dagen. Men i de få minutter, får jeg så også adrenalinet helt op forrest i kraniet, når jeg leder i gemmerne – enten efter det rigtige svar, som jeg ved jeg kender, eller efter de helt rigtige søgeord på google, der på få sekunder kan give det rigtige svar – før konkurrenterne vel at mærke.

Ok, ind imellem påvirker quizen da også min hverdag mere end et par minutter, da jeg nogen gange sidder og arbejder ekstra længe på computeren om aftenen, hvis dagens spørgsmål ikke har været lanceret endnu. Og min kone synes muligvis også, at det er lidt smårriterende, når jeg pludselig råber “lige et øjeblik!!” og tager min telefon frem for at se dages spørgsmål. Eller når jeg pludselig skriger ud i stuen: “Hvilken Oscar blev Pretty Woman nomineret til?”. Men det er jo bare et bevis på, at konceptet er genialt!

Men hvad er twitquiz?

Det er en quiz på almen viden, der foregår på det sociale netværk Twitter. Hver uge har et tema, og hver dag stilles der så et spørgsmål indenfor temaet på et vilkårligt tidspunkt. De første der svarer får point, og når ugen er gået kåres der en vinder. Og det er om at være kvik, for de andre deltagere er lynhurtige.

Alle kneb gælder, så ud over din almene viden er både google, dine kontorkolleger og det nærliggende leksikon brugbare redskaber. Men netop på grudn af tidsaspektet, har man meget sjældent tid til at lede andre steder end i baghovedet. Og tyr man til google, er sammensætningen af søgeord afgørende for, om de andre deltagere kommer dig i forkøbet.

Temaerne har været mange. Danske kokke, billedquiz om kendte pladser, Formel 1, kendte sangerinder og temauger om Frankrig er bare nogen få af dem.

Twitquiz, din gamle svinger…

Tak for et forrygende år! Jeg håber vi får mere fremover. Og nu er ingen vist længere i tvivl om, at jeg bare er helt vild med Twitquizdk! Og jeg vil varmt anbefale alle med en lille quiz’er i maven at følge med. Det kan ske på www.twitter.com/twitquizdk og på www.twitquiz.dk

Så er der vist ikke andet tilbage at sige end, hjerteligt tillykke til Twitquizdk med det første år. Hurraaaaa!

Og hermed også undskyld til min familie, når jeg ind imellem bliver distraheret i korte perioder. Nu ved I hvorfor…

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!