Anmeldelse – Rejsen til Saturn

Det er efterhånden længe siden, jeg har set en animationsfilm jeg bryder mig om. Falden på halen komik er bare ikke mig, og hvis de jokes der præsenteres i animationsfilm lige så godt kunne have været sagt af rigtige mennesker kan jeg ikke forstå, hvorfor de skal lægges i munden på mere eller mindre udtryksløse tegnseseriefigurer.

Historien i Rejsen til Saturn ville være fin i tegneserieform – hvilket jo også er forlægget i Claus Deleuran’s tegneserie fra 70’erne. Men som spillefilm er historien både flad og ligegyldig:

En profithungrende forretningsmand sender en ekspedition til Saturn for at udnytte deres naturressourcer. Ekspeditionen er fyldt op med fladpander og ekspeditionen går naturligvis galt, da man støder på de indfødte rumvæsner på Saturn, og de efterfølgende vil invadere jorden. Jeg vil ikke afsløre, om fladpanderne alligevel ender med at redde vores planet, men det kan du jo nok selv regne ud.

I mine øjne skal der virkelig laves et fantastisk dialog – og udføres rigtig godt skuespillerarbejde før en så ligegyldig historie skal blive underholdende. Det sker bare ikke. Dialogen er til tider morsom og pletvis faktisk fantastisk sjov –  det er bare ærgeligt, at de passager allerede har været vist i diverse trailers. Enkelte af skuespillerne gør det da også udmærket med det klichefyldte manuskript, de har fået stukket i hænderne, mens andre (Casper Christensen og Iben Hjejle), ender som facetløse stemmer bag de to hovedpersoner, hvilket betyder at man aldrig tilnærmelsesvist betages af kærlighedshistorien. Og så kan den jo egentlig være ligegyldig.

Terkel i knibe var heller ikke nogen god film – historien var uinteressant og figurerne var grimme – men den var nyskabende i Danmark og fik en hel særlig tone båret af Anders Matthesen. Ingen af delene kan siges om Rejsen til Saturn, der i det store hele er både kedelig, grim og ligegyldig.

Så på trods af enkelte gode jokes betyder den overdrevet klichefyldte historie, den tamme dialog og de halvhjertede skuespilspræstationer, at denne film sniger sig op på en score på:

1 ud af seks stjerner

PS: Jeg havde måske været tilbøjelig til at give 2 stjerner, hvis ikke det var for den lille del af historien, hvor astronauterne pludselig møder Jesus og Skt. Peter i himlen. Hvad fanden skulle det nu til for? Det virker mest af alt som om, det var den eneste måde man kunne komme videre i historien.

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!