Hvis I nu holdt jer til at køre med tog DBS…

I søndags lancerede DSB deres kommende mobiltelefonselskab, der hurtig blev fulgt op af vittigheder på Twitter om f.eks. at vi nu ihvertfald kan få SMSer til tiden.

En endnu større vittighed er det dog, at transportministeren i dag har bedt DSB om at droppe planerne, da DSB ifølge lovgivningen ikke har lov til a konkurrere med private virksomheder på telemarkedet. Man kan i den grad undre sig over, hvorfor man ikke har undersøgt lovgivningen til bunds inden sådan en satsning. En satsning der formentlig har været dyr i udvikling – og der er kun kunder og skatteydere til at betale den regning…

Så det er vist en ommer til DSB’s ledelse. Og nu vil socialdemokraterne da også liige høre, hvor meget det egentlig har kostet at køre et mobilselskab i stilling, for så at droppe det igen.

Men det var da nok meget godt, at der blev grebet ind. Ellers kunne vi snart se flere spændende satsninger fra helt eller delvist offentlige selskaber. F.eks. når de danske universiteter begynder at bringe pizza ud, når DONG starter dambrug eller når bibliotekerne kaster sig ud på markedet for pikant lingerie.

Og man må sige, at DSB vel i dag næsten har fået et problemmæssigt kinderæg med hele tre ting på én gang. Udover mobilfadæsen har transportministeren bedt DSB indføre en særlig ombudsmand på baggrund af de mange klagesager hen over sommeren. Og så var det også i dag, at det kom frem at chaufførerne på S-togs busserne kører så vanvittigt rundt i Nordsjælland, at flere af dem nu skal fyres.

Så man må da sige, at det går godt for de gamle statsbaner. Men så kan det da kun gå én vej nu. Medmindre det snart bliver frostvejr og hele lortet går i stå.

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!