En fars bekendelser #8 – Min søn har lært at cykle!

Så skete det! Et af de første men vigtigste skridt imod at være selvtransporterende er taget for min ældste søn Vitus på 4 år. Han prøvede i dag for første gang en tohjulet cykel med pedaler og uden støttehjul. Jeg løb efter ham i fem minutter, og så cyklede han ellers videre selv. I klippet herunder, er det ca. ti minutter siden, at han satte sig på cyklen første gang.

httpv://www.youtube.com/watch?v=KgFxxfyZDH0

For at det ikke lyder som en fuldstændig usandsynlig historie, skal det siges, at han i to år har kørt på en løbecykel – altså uden pedaler. Så balancedelen har han efterhånden styr på.

Men det bedste ved det er jo, at der ikke går lang tid før han ikke længere kan forvente at blive kørt alle mulige steder hen. “Far, vil du køre mig til Capoeira?”, “Far, henter du mig ikke fra skole i dag?” og “Far, vil du køre mig til halfest i Taastrup?” er sætninger, som jeg inden for en overskuelig fremtid vil kunne svare nej til med god samvittighed. Faktisk allerede inden jeg har fået dem stillet første gang!!

Men måske skal jeg genoverveje det med halfesten i Taastrup. Jeg tror ihvertfald ikke hans mor lader ham cykle hjem fra Taastrup som 15-årig, kl. 3 om natten og med kroppen pumpet med Breezers og Fernebranca. Men på den anden side – det gjorde vi andre jo…..og så kan hun jo bare hente ham selv…

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!