Ebay – den moderne grænsehandel

Når man nu skriver nye indlæg hver eneste dag, må jeg vel også prioritere, at mine læsere rent faktisk bliver klogere af det jeg skriver. Bare ind imellem.

Og kender i ikke det, at man lige mangler en lille ting til en af alle sine elektroniske gadgets? Det kan være et batteri til en mobiltelefon, en sugekop til sin gps, et hdmi-kabel til sin playstation, en adapter til den nye Ipad man har købt med hjem fra USA eller lignende.

Den nemme løsning er naturligvis at storme ned i den lokale Fona eller Elgiganten og købe det man mangler. Men hvis man har en smule tålmodighed og samtidig synes det er bare lidt sjovt at finde tingene billigere, så er Ebay svaret.

På Ebay kan man købe den slags ting til en brøkdel af, hvad det koster i Danmark. Og endda ofte helt uden at betale for fragt. Her er nogle eksempler på ting jeg har købt (priser inkl. fragt)

Dimser jeg har købt billigt på Ebay

Dims Pris på Ebay Minimumspris i Elgiganten
Silikone cover til Iphone 25 kr 100 kr
HDMI-kabel 1m 9 kr. 150 kr.
Sugekop til Garmin GPS 20 kr 150 kr.
Mini jack til mini jack kabel 1m 6 kr 49 kr
Iphone/ipod USB oplader 15 kr 100 kr.
SATA hard disk til USB adapter 20 kr ?
Batteri til Nokia mobil 25 kr ?

Men snyder den kinamand mig ikke bare, når jeg har betalt spørger du så? Og tjoo – det er der da en risiko for. Men de her små forhandlere er jo meget afhængige af, at de får god feedback, for ellers søger kunderne meget hurtigt hen til den næste udbyder, der er lige så billig. Derfor yder de også ofte helt utrolig god service, som f.eks. at give penge tilbage eller sende erstatningsprodukter, hvis der er det mindste problem. Jeg har købt rigtig mange småting på Ebay, og jeg er ikke blevet snydt en eneste gang.

Produkterne er normalt af samme kvalitet, som dem du køber i danmark. Selvom det dog ikke er de originale mærker – men who cares? Og hvis du en enkelt gang bliver skuffet, er det måske kun 10-20-30 kr. det drejer sig om. Og det er bestemt den meget lille risiko værd.

Det eneste man skal være særlig opmærksom på er, at hvis prisen bliver for høj (inkl. fragtprisen) risikerer man, at SKAT fanger pakken og kræver både moms og et stort administrationsgebyr, så den gode pris pludselig bliver til en rigtig dårlig forretning. Tjek evt. reglerne på SKAT’s hjemmeside.

Så kan man naturligvis argumentere for, at denne nymodens grænsehandel koster Danmark en masse momsindtægter. Men det argument har jo sjældent afholdt nogen fra at købe billige bajere og smøger hos Otto Duborg….

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!