Hvor gammel skal man egentlig være for at se Star Wars?

Hjemme hos os kunne vi altså ikke trække den længere. Vitus er efterhånden ved at nærme sig de tre et halvt, og jeg har igennem de sidste ca. tre år ventet på, at jeg kunne begynde at vise ham de film, som jeg godt selv kan lide. For helt ærligt – det er begrænset, hvor højt op man smider armene i vejret over Postmand Per og Sigurd Barret for 78. gang i træk.

Så I dag kastede vi os ud i det og så Star Wars IV. Og det var der jo flere udfordringer i. For det første forstår knægten ikke en lyd af, hvad der bliver sagt. Det betyder, at farmand hele filmen igennem skal oversætte/forklare hvad der foregår. For det andet er der en masse begreber og menneskelige situationer, som man lynhurtigt skal analysere i hovedet og formidle videre til en dreng på tre. Der bliver slået en del folk ihjel, Luke Skywalker for tilintetgjort sit barndomshjem og der bliver sprunget en planet i luften til sidst. Derudover skal man forklare hvad i alverden kraften går ud på, og man skal uendelig mange gange svare “det ved jeg ikke” til spørgsmålet om, hvad den ene eller anden storm trooper eller tilfældige forbipasserende i Mos Eisley hedder.

Men i bund og grund fik vi det reduceret til en underholdene historie om de gode mod de onde. Og der var da momenter, hvor han var tæt på at blive bange, men det krævede bare en lille krammer og en forklaring, der fik situationen til at virke lidt mildere. Men det var fantastisk at se den lille dreng række armene i vejret og råbe “Yes”, da rebellerne fik has på dødsstjernen til sidst. Så der går vist ikke mange weekender, før vi skal igang med The Empire Strikes Back.

Og så kan jeg da bare anbefale alle andre forældre, at give den gas med at vise børnene de film, I selv elsker. Med omsorg og gode forklaringer bliver de både dybt engageret og samtidig skånet for slemme oplevelser. Men jeg udsætter dog alligevel maratonvisningen af SAW-serien på ubestemt tid….

About Andreas

Jeg ejer denne side!! Men du må gerne være med. Bare giv den gas!!